2015/08/26

Hogyan válaszd ki a (arc)hidratáló krémed?

Normál bőr - Az úgynevezett normál bőr puha, ruganyos és a pórusok alig észrevehetőek rajta. Ha ilyen bőrrel rendelkezel, akkor hatalmas szerencséd van, a normál bőrön ugyanis sokkal kisebb eséllyel alakulnak ki pattanások, illetve mitesszerek. Olyan szempontból is szerencsés helyzetben vannak a normál bőrűek, hogy lényegében bármilyen – lehetőleg azért a normál bőrre kifejlesztett – arckrémet használhatnak. A helyes bőrápolási rutin kialakítása és mindennapos ismétlése azonban elengedhetetlen: tisztítás, feszesítés és hidratálás – ezek alapvető teendők a bőr egészségének és fiatalságának megőrzése érdekében.
Zsíros, olajos bőr - A zsírosodásra hajlamos bőrűek számára az arcbőr folyamatos tisztítása kulcsfontosságú feladat, hiszen az ő bőrük hajlamos túl sok faggyút termelni, ez pedig könnyen pattanások kialakulásához vezethet. Ha ilyen a bőröd, akkor naponta kétszer tisztítsd meg arcodat jó alaposan és csak víz alapú hidratálókat, krémeket használj! 
Száraz bőr - A száraz bőr felületén könnyebben alakulnak ki apró barázdák, illetve ráncok – főleg a szem és a száj környékén. Onnan is fogod tudni, hogy neked is száraz az arcbőröd, hogy arctisztítás után feszülő, égető és nagyon száraz érzést fogsz érezni. Ha ebbe a csoportba tartozol, akkor válassz olyan termékeket, melyek hidratálnak és a bőr mélyebb rétegeit is táplálják. 
Vegyes/kombinált bőr - A vegyes, illetve kombinált bőr elsődleges ismérve, hogy az úgynevezett T-vonal (homlok, orr, áll) területe inkább zsíros, olajos és fénylő, míg a bőrfelület többi része kifejezetten száraz. A két területet teljesen külön kell „kezelni” – a T-vonalat tisztítani kell és a korábban már említett vizes alapú krémekkel kell táplálni, míg a szárazabb területeknek intenzív hidratálásra van szükségük.
Érzékeny bőr - Az érzékeny bőr napjainkban már teljesen önálló csoportot alkot, ha bőrtípusokról van szó. Az érzékeny bőr vékonyabb, irritációra és allergiás reakciókra hajlamos és az apróbb hajszálerek is láthatóak felületén. Ha neked is érzékeny a bőröd, akkor válassz speciális termékeket és lehetőleg a természetes összetevőket részesítsd előnyben! Ha bőröd speciális ápolást igényel, akkor érdemes szakértőhöz fordulnod, keress fel egy bőrgyógyászt, ő biztos szakszerű segítséget fog tudni nyújtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése